2021. ÉV BORAI

a 2021-es szüreti időszakból származó borainkból is készítünk a 2020-as évjárat sikereire való tekintettel “FRISS” sorozat névre keresztelt borokat. Ezek a Cserszegi Fűszeres, Zenit , Irsai Olivér és Olaszrizling szőlőkből készülnek. Ami eltér az eddigi hagyományunktól, hogy 2021-ben a Furmintból is készítünk kis tételben könnyed “FRISS” bort.

Természetesen nem Maradhatnak el a Cuvée borok sem, hisz a legharmonikusabb borokat így lehet előállítani. 4 Cuvée lesz a kínálatunkban. Egy “Jager” névre keresztelt, Zenit-Cserszegi Cuvée A nagy sikerre való tekintettel a “Marica” Cuvée sem maradhat el. A két legkiemelkedőbb illatos fajta idei első kóstolásakor megszállt egy “IHLET”. Úgy gondolom az Irsai parfümössége különlegessé teszi a Cserszegi Fűszeres gyümölcsösségét. És csattanóul teszünk egy kísérletet a markáns savakkal rendelkező Furminttal. Bízunk bene, hogy a Cserszegi lágysága kicsit lesimítja a Furmint erőteljes savérzetét.

Fehér szőlőinkből, természetesen készülnek “Premium” sorozatú borok is. Ezek battonage és sur lie eljárással készülnek. A hosszabb érlelési idő miatt  csak később kerülnek a palackozóba.

Ebben az évben kétféle Rozé borral jelentkezünk. Egy érett Cabernet Sauvignon szőlőből készült Rozé. A telt érett ízek miatt úgy gondoljuk ez lesz ROZÉ Fröccshöz a tökéletes alap. A másik egy ropogósabb Epres, Málnás ízekre emlékeztető Rozé lesz a meleg nyári estékre.

A vörös szőlőből készült tételeket természetesen hordóba tettük pár évre.

Szeretettel várunk mindenkit borkóstolóinkra. Jelentkezni, a fenti elérhetőségeken mind telefonon, emailben és messengeren is lehet.